logobij12 zonder werkt voor provincies klein

Nieuwsbrief Agrarisch Natuur- en Landschapbeheer (ANLb)

21 juni 2018
grutto

Voorwoord

Er is weer veel gebeurd rond ANLb. In deze nieuwsbrief leest u er meer over. We informeren u over de nieuwe subsidieregeling voor agrarische collectieven voor verbetering van weidevogel- en akkervogelgebieden. Ook hebben we net een geslaagde gebruikerstest voor de nieuwe SNL-applicatie achter de rug. En het werk gaat door: zo gaat in juli de ANLb-kennisbank live. Ik wens iedereen een fijne zomer. De volgende nieuwsbrief verschijnt eind augustus/begin september.

Jolinda van der Endt
directeur BIJ12
In deze nieuwsbrief:
  • Stand van zaken ANLb 2.0
  • De oogst van een veldbezoek ANLb-water
  • ANLb-kennisbank in juli live
  • Nieuwe subsidieregeling akker- en weidevogels
  • Gebruikerstest nieuwe SNL-applicatie geslaagd
  • Openstellingen ANLb 2019

Stand van zaken ANLb 2.0

Het einde van het project ANLb 2.0 nadert met rasse schreden. Projectdoel was de uitvoering te verbeteren en vereenvoudigen door coördinatie van de ANLb-ontwikkelingen om collectieven, provincies en andere stakeholders rust te bieden in de uitvoering van het ANLb. Is het project daarin geslaagd?

De oogst van een veldbezoek ANLb-water

Collectieven en hun deelnemers werken via het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) aan het vergroten van de biodiversiteit en waterkwantiteit en aan een betere waterkwaliteit. De administratie is op sommige punten erg bewerkelijk. Kan dat niet anders?

ANLb-kennisbank in juli live

De beschikbare kennis en informatie over het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) online samenbrengen, hoe omvangrijk kan dat zijn? Het verzamelen van alle activiteiten en informatie die van belang zijn voor een goede uitvoering van het ANLb vroeg nogal wat. Maar het project is bijna klaar. In juli gaat de ANLb-kennisbank live.

9 miljoen voor inrichtingsmaatregelen in weidevogel- en akkervogelgebieden

Na de zomer kunnen agrarische collectieven bij RVO.nl een subsidie aanvragen voor niet-productieve investeringen om de inrichting van weidevogel- en akkervogelgebieden te verbeteren.

Geslaagde gebruikerstest nieuwe SNL-applicatie

Op 30 mei was de gebruikerstest van de SNL-applicatie 2.0, ook wel de informatievoorziening ANLb genaamd. Het was een geslaagde bijeenkomst, met een hoge opkomst van provincies, BIJ12, RVO.nl, BoerenNatuur en een vertegenwoordiger van de collectieven.

ANLb-subsidie 2019 open voor aanvragen

Collectieven met een SNL-certificaat kunnen bij de provincies weer een aanvraag doen voor de ANLb-subsidie 2019. De aanvraagperiode loopt in principe van juni tot en met september 2018.
Colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van BIJ12. Neem voor informatie contact op met communicatie@bij12.nl

BIJ12
Leidseveer 2, 3511 SB Utrecht
T: 085 – 486 22 22
F: 085 – 486 22 33
www.bij12.nl
twitter linkedin