De taal van de bij12 website is in het nederlands

Home

Pagina\'s in de spotlight

BIJ12 ondersteunt provincies bij de uitvoering van wettelijke taken en met kennis, informatie en data over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving.

Nieuws

Dierenartsen wonen instructie bij voor DNA-afname bij aangevallen vee

Dierenartsen uit de provincie Drenthe en Fryslân kunnen voortaan DNA afnemen bij gewond geraakt vee na vermoedelijke wolvenschade. In opdracht van BIJ12 en de provincie kregen de dierenartsen hiervoor afgelopen maandag een instructie van een deskundige van het laboratorium Wageningen University & Research. Naast de instructie is er ook een schriftelijk protocol opgesteld voor alle dierenartsen in Nederland.
Lees verder

Melden vermoedelijke wolvenschade nu ook digitaal mogelijk

Vermoedelijke wolvenschade kan vanaf nu 24 uur per dag gemeld worden bij BIJ12. Het digitaal melden kan via een webformulier en is een uitbreiding op de telefonische bereikbaarheid tijdens kantooruren. Het aantal schademeldingen nam de afgelopen tijd toe, waardoor het wenselijk is om de schade ook buiten kantooruren te kunnen melden.
Lees verder

Pro­vin­cie Lim­burg opent sub­si­die­re­ge­ling om scha­de door wil­de die­ren te voor­ko­men

Wilde dieren kunnen onbedoeld schade veroorzaken aan landbouwgewassen of vee. Provincie Limburg vindt het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in voorzorgsmaatregelen en opent daarom voor de periode van 15 maart 2023 tot en met 21 december 2023 een subsidieregeling om preventie, maar ook onderzoek naar nieuwe preventieve maatregelen, te ondersteunen. Zo hoopt de provincie ook bij te dragen aan het in harmonie samenleven van Limburgers met in het wild levende beschermde diersoorten zoals bijvoorbeeld het wild zwijn, de wolf en de das.
Lees verder

Bekijk al het nieuws