In de afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor de terugkeer van de wolf in Nederland. Het dier, dat lange tijd niet in ons land voorkwam, heeft zich een aantal jaar geleden gevestigd in Nederland. Dit roept vandaag de dag veel vragen op. Hoe gaat het met de wolven in ons land? Hoe verloopt de samenwerking tussen de overheid en de samenwerkende organisaties? En hoe ervaren bewoners van het landelijk gebied en specifiek dierhouders, de terugkeer van de wolf?

De meeste mensen lijken niet goed te weten wat ze nu precies van de wolf moeten vinden. Want hoe gevaarlijk is de wolf nu echt? En wat voor effect heeft zijn terugkomst op de natuur? Want hoewel veel mensen zich zorgen maken over de wolf, is zijn aanwezigheid ook goed voor onze natuur.

BNR NieuwsradioDeze link opent in een nieuw tabblad heeft in samenwerking met het Interprovinciaal Overleg (IPO)Deze link opent in een nieuw tabblad, de vereniging van de twaalf samenwerkende provincies, en BIJ12 een vijfdelige podcastserie ‘De kwestie wolf’ gemaakt over de wolf in Nederland. Elke aflevering wordt de aanwezigheid van de wolf vanuit een ander perspectief belicht. Na het beluisteren van deze podcastserie kan jij zelf een positie innemen in het maatschappelijk debat over de wolf. Wil jij meer weten of wat jouw provincie doet? Kijk dan op de website van jouw provincie.

De cover van de podcastserie 'De Kwestie Wolf'. Mede mogelijk gemaakt door het Interprovinciaal Overleg: van, voor en door provincies.

De Kwestie Wolf podcast

Gerelateerd nieuws