Nieuws

Thema's

Zoeken

Filter

Applicaties en beheer

Data BIJ12 / LGR nu gekoppeld met WKO-bodemenergietool

De data van BIJ12 over ondiepe bodemenergie zijn gekoppeld met de WKO-bodemenergietool van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO helpt ondernemende Nederlanders en beleidsmedewerkers op het gebied van duurzaamheid, zakendoen over de grenzen, agrarisch ondernemen en innovatie. 

Applicaties en beheer

770 veilige en schone zwemplaatsen in Nederland

Waar aangewezen zwemwaterlocaties te vinden zijn zie je op zwemwater.nl en in de zwemwater-app. Je vindt op de site en in de app ook de laatste informatie over de zwemwaterkwaliteit van alle locaties. Zo kan je thuis al zien of de locatie waar je wilt gaan recreëren geschikt is om dat veilig te doen.

Applicaties en beheer

Oproep tot risicobewustzijn bij open water

Er komen meer warme dagen aan. De temperatuur kan op Hemelvaartsdag oplopen tot ruim boven de 20 graden. Velen zoeken dan al plezier bij en verkoeling in open water; in recreatiegebieden en aan de kust. Er zijn in Nederland ruim 700 officiële zwemwaterlocaties. Als gevolg van de coronacrisis is niet overal een reddingsbrigade actief of zijn er aangepaste werkwijzen.

Applicaties en beheer

Veilig zwemmen in coronatijd

Op www.zwemwater.nl zie je precies in welk natuurwater in Nederland je veilig kunt zwemmen. Maar hoe zit dat in deze tijd van het coronavirus? Ook voor deze zwem- en recreatieplekken geldt een speciaal protocol. Ga bijvoorbeeld zoveel mogelijk dicht bij huis zwemmen en blijf niet langer dan nodig.

Applicaties en beheer

Overstromingsrisico’s in Nederland op kaart

Hoe hoog komt het water in mijn omgeving bij een mogelijke overstroming? Wie dat wil weten kan dit terugvinden op nieuwe overstromingskaarten op www.risicokaart.nl.

Applicaties en beheer

Provincies werken aan nieuw portaal Risicokaart

Waar lopen transportroutes voor gevaarlijke stoffen door Nederland? Waar vind ik essentiële informatie over grote gebouwen met een publieksfunctie in een bepaalde regio? Op Risicokaart.nl - eigendom van provincies - vind je het antwoord. Provincies werken nu samen met de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Justitie en Veiligheid aan een nieuw portaal Risicokaart. Dit moet eind 2020 klaar zijn.

Paginatie navigatie door overzicht van alle nieuwsberichten