Nieuws

Thema's

Zoeken

Filter

Faunazaken

Tegemoetkoming in schade aan najaarsgras

Voor faunaschade aan blijvend grasland in de maand oktober (najaarsgras) verlenen provincies geen tegemoetkoming. Alleen Noord-Holland en Gelderland maken hierop een uitzondering.

Faunazaken

Drie volwassen wolven nog steeds in Nederland

De drie volwassen wolven die zich dit voorjaar op de Veluwe bevonden zijn daar nog altijd aanwezig, zo blijkt uit het periodieke DNA onderzoek van Wageningen Environmental Research (WENR).

Faunazaken

Dassen en maïs. Hoe zit het ook alweer?

Dassen kunnen schade veroorzaken aan gewassen zoals granen en grasland. De grootste schade wordt veroorzaakt aan maïs. Vooral in het groei- en oogstseizoen van maïs neemt de kans op deze vorm van schade toe. 

Faunazaken

Schade door dieren? Zo pakt u het aan!

Als agrariër kunt u te maken krijgen met schade die veroorzaakt is door natuurlijk in het wild levende dieren. Wat doet u dan? Lees het stappenplan bij faunaschade.

Faunazaken

DNA-onderzoek moet aanval wolf aantonen

Hoe verloopt de afhandeling van schade door wolven en hoe wordt DNA afgenomen? Bekijk nu het hele proces van schademelding tot terreinbezoek, en van DNA-afname tot de schadeafhandeling.

Faunazaken

Droge stof prijzen voorjaarsgras vastgesteld

BIJ12 heeft de droge stof prijzen voorjaarsgras 2019 vastgesteld. Deze prijzen worden gehanteerd bij de bepaling van de hoogte van tegemoetkomingen in faunaschade.

Faunazaken

Onderzoek naar voorkomen faunaschade

Zijn waakhonden geschikt om schapen tegen de wolf te beschermen? En hoe kan taxatie van faunaschade nog verder worden verbeterd? Naar deze en andere onderwerpen doet BIJ12 in 2019 onderzoek.

Paginatie navigatie door overzicht van alle nieuwsberichten