Nieuws

Thema's

Zoeken

Filter

Faunazaken
Afbeelding horend bij: Kennis als kans, de waarde van onderzoek in faunaschade

Kennis als kans, de waarde van onderzoek in faunaschade

Op donderdag 30 september 2021 organiseerde BIJ12 een online kennissymposium ‘Kennis als kans, de waarde van onderzoek in faunaschade’. Het symposium werd live uitgezonden vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort. Ruim 200 belangstellenden volgden de bijeenkomst. Het symposium was bedoeld voor iedereen die betrokken is bij faunabeleid en -beheer. In een speciaal magazine zijn de opnames van de plenaire bijeenkomsten en deelsessies terug te kijken.

07 oktober 2021

Lees meer over Kennis als kans, de waarde van onderzoek in faunaschade
Faunazaken
Afbeelding horend bij: Samenleven met de wolf in Nederland

Samenleven met de wolf in Nederland

Vandaag zijn 2 rapporten gepubliceerd met informatie over een goede manier van samenleven tussen mens en wolf: de factfinding study: ‘De wolf terug in Nederland’ en de juridische analyse ‘De juridische bescherming van de wolf in Nederland en in een aantal andere Europese landen’. Beide rapporten bieden een actueel overzicht van de laatste stand van zaken van de wolf in Nederland en geven feitelijke kennis weer.

06 oktober 2021

Lees meer over Samenleven met de wolf in Nederland
Faunazaken
Afbeelding horend bij: Dode wolf gevonden in Stroe

Dode wolf gevonden in Stroe

Er is vandaag in Stroe (provincie Gelderland) een dode wolf gevonden. Op dit moment is alleen bekend dat het om een mannelijke wolf gaat. Meer informatie over de doodsoorzaak, wanneer de wolf is overleden en de identiteit volgt uit verder onderzoek.

01 oktober 2021

Lees meer over Dode wolf gevonden in Stroe

Paginatie navigatie door overzicht van alle nieuwsberichten