Nieuws

Thema's

Zoeken

Filter

Applicaties en beheer
Afbeelding horend bij: Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Landelijke Databank Overstromingsinformatie (LDO)

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Landelijke Databank Overstromingsinformatie (LDO)

Met nieuwe samenwerkingsovereenkomst wordt er een nieuwe LDO-oplossing geïmplementeerd. Daarmee wordt ook de techniek achter de databank vernieuwd. Deze vernieuwing zorgt ervoor dat de LDO blijft voldoen aan de groeiende behoeften en eisen op het gebied van overstromingsrisicobeheer.

06 juli 2023

Lees meer over Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Landelijke Databank Overstromingsinformatie (LDO)
Faunazaken
Afbeelding horend bij: Zuid-Holland maakt aanvraag tegemoetkoming faunaschade mogelijk voor konijn, zwarte kraai, kauw, vos en houtduif

Zuid-Holland maakt aanvraag tegemoetkoming faunaschade mogelijk voor konijn, zwarte kraai, kauw, vos en houtduif

In de provincie Zuid-Holland kan vanaf 16 juli 2023 voor meer diersoorten een tegemoetkoming in faunaschade worden aangevraagd. Aanleiding is een recente uitspraak van de Raad van State waarin staat dat de landelijke vrijstellingen onvoldoende onderbouwd zijn. Daarnaast maakt de provincie het mogelijk om sommige schades gratis te laten taxeren.

28 juni 2023

Lees meer over Zuid-Holland maakt aanvraag tegemoetkoming faunaschade mogelijk voor konijn, zwarte kraai, kauw, vos en houtduif
Faunazaken
Afbeelding horend bij: Doortocht naar Nederland wordt veel Belgische wolven fataal

Doortocht naar Nederland wordt veel Belgische wolven fataal

Van een wolvenroedel uit het Vlaamse Hechtel-Eksel zijn de afgelopen maanden drie nakomelingen omgekomen in het Nederlandse verkeer. Eerder overleefden drie andere wolven uit deze roedel hun doortocht in ons land niet. In totaal werd meer dan de helft van de elf nakomelingen van de Hechtel-Eksel-roedel in ons land doodgereden. Dat staat in de voortgangsrapportage van BIJ12 over de activiteit van de wolf in Nederland.

28 juni 2023

Lees meer over Doortocht naar Nederland wordt veel Belgische wolven fataal

Paginatie navigatie door overzicht van alle nieuwsberichten