Nieuws

Thema's

Zoeken

Filter

Faunazaken
Afbeelding horend bij: Doortocht naar Nederland wordt veel Belgische wolven fataal

Doortocht naar Nederland wordt veel Belgische wolven fataal

Van een wolvenroedel uit het Vlaamse Hechtel-Eksel zijn de afgelopen maanden drie nakomelingen omgekomen in het Nederlandse verkeer. Eerder overleefden drie andere wolven uit deze roedel hun doortocht in ons land niet. In totaal werd meer dan de helft van de elf nakomelingen van de Hechtel-Eksel-roedel in ons land doodgereden. Dat staat in de voortgangsrapportage van BIJ12 over de activiteit van de wolf in Nederland.

28 juni 2023

Lees meer over Doortocht naar Nederland wordt veel Belgische wolven fataal
Stikstof en Natura 2000
Afbeelding horend bij: Landelijke monitoringsrapportage Natuur 2021: Provincies goed op koers met herstelmaatregelen PAS

Landelijke monitoringsrapportage Natuur 2021: Provincies goed op koers met herstelmaatregelen PAS

Uit de Landelijke Monitoringsrapportage Natuur over 2021 blijkt dat provincies goed op koers liggen met de uitvoering van herstelmaatregelen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Het grootste gedeelte van de natuurherstelmaatregelen is inmiddels in uitvoering of gereed, blijkt uit gegevens van 2021.

26 juni 2023

Lees meer over Landelijke monitoringsrapportage Natuur 2021: Provincies goed op koers met herstelmaatregelen PAS
AdviesCommissie Schade Grondwater
Afbeelding horend bij: Schade aan een huis of gebouw? Dit kan komen door onttrekking van grondwater, maar dit hoeft niet

Schade aan een huis of gebouw? Dit kan komen door onttrekking van grondwater, maar dit hoeft niet

Gebouwen of huizen kunnen schade oplopen door onttrekking van grondwater. Er ontstaan dan bijvoorbeeld scheuren of verzakkingen. Maar soms kan schade aan een gebouw ook een andere oorzaak hebben. De AdviesCommissie Schade Grondwater (ACSG) onderzoekt dit. In een infographic leggen we uit hoe dit zit.

26 juni 2023

Lees meer over Schade aan een huis of gebouw? Dit kan komen door onttrekking van grondwater, maar dit hoeft niet
Afbeelding horend bij: Landelijke zomertour ter voorkoming van verdrinking van start

Landelijke zomertour ter voorkoming van verdrinking van start

Ieder jaar verdrinken in Nederland zo’n honderd mensen in open water. In een veelvoud van deze gevallen moeten hulporganisaties zoals de KNRM en de Reddingsbrigade zwemmers redden die in de problemen raken. Omdat elk verdrinkingsslachtoffer er één te veel is, komt er een vervolg op ‘Wie checkt jou? - Veilig in en uit het water’, een jaarlijks campagne die mensen bewust maakt van de risico’s van zwemmen in open water. Tijdens de landelijke zomertour wordt ingezet op gedragsverandering die verdrinkingsongevallen moet (helpen) voorkomen.

16 juni 2023

Lees meer over Landelijke zomertour ter voorkoming van verdrinking van start
Stikstof en Natura 2000
Afbeelding horend bij: Landelijke aanpak piekbelasting en gebruik AERIUS Check

Landelijke aanpak piekbelasting en gebruik AERIUS Check

Om de natuur te herstellen moet de stikstofneerslag op kwetsbare natuurgebieden fors omlaag. Met de landelijke aanpak piekbelasting wil het kabinet de stikstofneerslag in deze gebieden snel terugdringen. De aanpak is vrijwillig en richt zich op ongeveer 3000 bedrijven die de meeste stikstofneerslag veroorzaken op overbelaste stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden.

12 juni 2023

Lees meer over Landelijke aanpak piekbelasting en gebruik AERIUS Check

Paginatie navigatie door overzicht van alle nieuwsberichten