Nieuws

Thema's

Zoeken

Filter

Stikstof en Natura 2000
Afbeelding horend bij: Nieuwste inzichten verwerkt in AERIUS

Nieuwste inzichten verwerkt in AERIUS

Een nieuwe versie van het nationale instrumentarium voor stikstofdepositie (AERIUS) is vanaf vandaag beschikbaar. De bronnen die zorgen voor emissies en daardoor ook de neerslag van stikstof veranderen voortdurend. Daarom wordt AERIUS regelmatig geactualiseerd. In AERIUS 2020 zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten en actuele data verwerkt.

15 oktober 2020

Lees meer over Nieuwste inzichten verwerkt in AERIUS
Stikstof en Natura 2000
Afbeelding horend bij: AERIUS Monitor beschikbaar

AERIUS Monitor beschikbaar

Sinds 10 september is AERIUS Monitor beschikbaar. Om een beeld te krijgen van de stikstofdepositie in relatie tot natuur, worden in Nederland diverse gegevens vastgesteld en gebruikt. AERIUS Monitor geeft overzichtelijk en gedetailleerd inzicht in de stikstofgevoelige habitattypen, de hoeveelheid stikstofdepositie en de relatie tussen die twee op alle Natura 2000-gebieden.

10 september 2020

Lees meer over AERIUS Monitor beschikbaar
Stikstof en Natura 2000
Afbeelding horend bij: AERIUS maandag 21 oktober tijdelijk niet beschikbaar

AERIUS maandag 21 oktober tijdelijk niet beschikbaar

Vanaf maandag 21 oktober is het weer mogelijk om een PDF te exporteren na het uitvoeren van een berekening. Ook is dan de ligging van buitenlandse natuurgebieden zichtbaar (omtrek) in de user interface. Om dit mogelijk te maken zijn op maandag 21 oktober vanaf 9.00 uur alle AERIUS producten uit de lucht. Naar verwachting zal AERIUS in de loop van de middag weer beschikbaar zijn.

17 oktober 2019

Lees meer over AERIUS maandag 21 oktober tijdelijk niet beschikbaar

Paginatie navigatie door overzicht van alle nieuwsberichten