Nieuws

Thema's

Zoeken

Filter

Faunazaken
Afbeelding horend bij: Dode wolf gevonden in Heerde

Dode wolf gevonden in Heerde

In Heerde in de provincie Gelderland is woensdag 21 september een dode wolf gevonden. Uit de eerste sectie blijkt dat het om een jonge, mannelijke wolf van ongeveer 35 kilogram gaat. Om welk individu dit precies gaat, is nog niet bekend. Verder onderzoek naar de identiteit van de wolf moet hierover meer duidelijkheid geven.

27 september 2022

Lees meer over Dode wolf gevonden in Heerde
Faunazaken
Afbeelding horend bij: Minstens 16 wolvenwelpen geboren in Nederland dit jaar

Minstens 16 wolvenwelpen geboren in Nederland dit jaar

Er zijn dit jaar in Nederland bij vier wolvenparen minimaal 16 wolvenwelpen geboren. Minimaal drie in het gebied Zuidwest-Drenthe/Zuidoost-Fryslân, zes op de Noord-Veluwe, vier op de Midden-Veluwe en drie in Park de Hoge Veluwe. Dit betekent dat er vier roedels (een paar met jongen) in Nederland aanwezig zijn, waarvan een voor het eerst in het noorden van Nederland. Dit staat in de tussenrapportage van BIJ12 over de activiteit van de wolf in Nederland in de periode 1 mei tot en met 31 juli 2022.

21 september 2022

Lees meer over Minstens 16 wolvenwelpen geboren in Nederland dit jaar
Faunazaken
Afbeelding horend bij: BIJ12 taxeert Limburgse maisschade met hulp van drones

BIJ12 taxeert Limburgse maisschade met hulp van drones

In Limburg wordt faunaschade aan afrijpende mais dit jaar voor het eerst met hulp van drones in kaart gebracht. Vorig jaar deed BIJ12 hier in samenwerking met taxatiebureau Van Ameyde een proef mee. De resultaten waren succesvol, waarna besloten is de inzet van drones in heel Limburg toe te passen. In de toekomst zal dit mogelijk in meer provincies gelden.

05 september 2022

Lees meer over BIJ12 taxeert Limburgse maisschade met hulp van drones

Paginatie navigatie door overzicht van alle nieuwsberichten