Nieuws

Thema's

Zoeken

Filter

Stikstof en Natura 2000

Belangrijke mededeling over AERIUS-Meldingen

Via het instrument AERIUS is het niet mogelijk een melding te doen voor gebieden waarbij de reservering voor meldingen (bijna) is uitgeput.

Stikstof en Natura 2000

Drie weken PAS in cijfers

Precies drie weken geleden trad de PAS in werking. Vanuit het PAS-bureau zien we dat er veel met de PAS wordt gewerkt. Een mooi moment om dit aan de hand van een aantal cijfers weer te geven.

Stikstof en Natura 2000

Dagelijkse praktijk en de PAS

Wie met de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) werkt, kan bij de PAS-Campus terecht voor trainingen die aansluiten op de dagelijkse werkpraktijk. Op 14 juli vond een bijeenkomst voor adviseurs en juristen plaats. Hoe kijken zij tegen deze training en de PAS aan?

Stikstof en Natura 2000

In gesprek over eerste ervaringen met PAS

Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) is sinds 1 juli in werking. Op 9 juli kwamen ruim 30 key users van de bevoegde gezagen bij elkaar om hun ervaringen met het Register van AERIUS te bespreken.

Stikstof en Natura 2000

Knelpunt ontwikkelingsruimte Vecht opgelost

Aerius is het rekenprogramma dat gebruikt moet worden bij het aanvragen van vergunningen en het doen van meldingen in het kader van de PAS die op 1 juli is ingegaan.

Stikstof en Natura 2000

PAS en AERIUS van start!

Vannacht om 0:00 uur trad de PAS in werking en kwam AERIUS publiek beschikbaar voor het maken van stikstofberekeningen. Direct waren ruim 100 gebruikers online en om 0:16 uur werd via AERIUS Calculator de eerste melding ingediend door een varkensbedrijf in Limburg.

Stikstof en Natura 2000

Trainingen PAS-campus van start

Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) treedt per 1 juli 2015 in werking. Vanuit BIJ12 biedt het PAS-bureau trainingen aan. Op 15 juni vond de eerste training plaats op het kantoor van BIJ12.

Stikstof en Natura 2000

Gelderland past regels stikstof aan

De provincie Gelderland past de beleidsregels aan voor de aanpak van stikstofproblematiek. Dit betekent dat een bedrijfsuitbreiding niet mag zorgen voor een extra uitstoot van meer dan 3 mol stikstof per hectare per jaar.

Paginatie navigatie door overzicht van alle nieuwsberichten