Nieuws

Thema's

Zoeken

Filter

Stikstof en Natura 2000
Afbeelding horend bij: Raad van State oordeelt: een meldingsbevestiging onder de PAS is geen besluit

Raad van State oordeelt: een meldingsbevestiging onder de PAS is geen besluit

De Raad van State heeft vrijdag 6 november besloten dat een meldingsbevestiging volstaat bij een voorgenomen uitbreiding van een Gelderse veehouderij. De Coöperatie Mobilistation for the Environment U.A. (MOB) en vereniging Leefmilieu hebben bezwaar ingediend bij de provincie Gelderland omdat zij vinden dat een meldingsbevestiging op een dergelijke melding als een besluit moet worden opgevat. Langs deze weg willen zij de voorgenomen uitbreiding tegenhouden.

10 november 2015

Lees meer over Raad van State oordeelt: een meldingsbevestiging onder de PAS is geen besluit
Stikstof en Natura 2000
Afbeelding horend bij: Dutch Nitrogen Tour komt eraan

Dutch Nitrogen Tour komt eraan

Hoe kunnen we de uitstoot van stikstof uit de intensieve veehouderij, transport en industrie en de negatieve effecten van stikstof op de natuur verminderen? Deze vragen staan centraal tijdens de Dutch Nitrogen Tour die van 23 tot en met 25 november plaatsvindt.

10 november 2015

Lees meer over Dutch Nitrogen Tour komt eraan
Stikstof en Natura 2000
Afbeelding horend bij: Kritische kanttekeningen

Kritische kanttekeningen

Veel adviseurs van agrarische bedrijven hadden het druk in de nacht voor 1 juli 2015 bij de inwerkingtreding van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Er lag een stapel met vergunningaanvragen die vanaf dat moment met AERIUS doorgerekend konden worden. Een van de adviseurs vertelt over die eerste en de ervaringen op dit moment met de PAS.

29 oktober 2015

Lees meer over Kritische kanttekeningen
Stikstof en Natura 2000
Afbeelding horend bij: Incompany-training geslaagd

Incompany-training geslaagd

Omgevingsdiensten, gemeenten en provincies merken dat er bij hun medewerkers behoefte is aan meer kennis over de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). De PAS-Campus heeft trainingen die specifiek zijn gericht op vergunningverlening, en toezichthouden en handhaving.

19 oktober 2015

Lees meer over Incompany-training geslaagd
Stikstof en Natura 2000
Afbeelding horend bij: PAS: stok achter de deur

PAS: stok achter de deur

Natuur en te veel stikstof gaan niet samen. Je zou dus denken dat natuurbeheerders blij zijn met de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Dat zijn ze ook wel, maar het doet soms ook pijn dat hun terrein daarvoor op de schop moet. Hoe komen de natuurbeheerders en de overheid dan toch op één lijn?

13 oktober 2015

Lees meer over PAS: stok achter de deur

Paginatie navigatie door overzicht van alle nieuwsberichten