Natura 2000-gebied Veluwe: Beheerplan ter inzage
Dit artikel is afkomstig van de website van Provincie Gelderland. Gepubliceerd op 31 oktober 2016.
Nieuw beheerplan
We hebben in overleg met terreinbeheerders, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties in het gebied een Natura 2000-beheerplan (3 MB) met bijlage (29 MB) voor de Veluwe opgesteld. Het plan beschrijft hoe kwalitatief hoogwaardige natuur, ruimte voor recreatie, een prettige woonomgeving en ontwikkelingsmogelijkheden voor bedrijven naast elkaar kunnen bestaan.
Beheerplan inzien en inspraak
Als omwonende, ondernemer of belangstellende kunt u dit ontwerp-beheerplan inzien van 1 november tot 13 december 2016. Tijdens deze periode kunt u ook een zienswijze op het plan indienen. Dit kan leiden tot wijzigingen in het beheerplan. Gedeputeerde Staten en de ministeries van Economische Zaken, Infrastructuur & Milieu, Binnenlandse Zaken en Defensie stellen vervolgens het definitieve plan vast. Lees op Overheid.nl meer over de procedure voor het indienen van zienswijze. Belanghebbenden die eerder een zienswijze hebben ingediend, kunnen tegen dit plan in beroep gaan.
Informatieavonden Natura 2000-beheerplan
In november organiseren we 3 informatiebijeenkomsten. Elke avond heeft een plenair gedeelte van 19.30 uur tot 20.15 uur. Daarnaast kunt u individueel vragen stellen en informatie inwinnen bij de aanwezige deskundigen.
Datum: maandag 14 november 2016
Tijdstip: van 19.00 – 21.30 uur
Locatie: Beekbergen, Parc Spelderholt
Datum: woensdag 16 november 2016
Tijdstip: van 19.00 – 21.30 uur
Locatie: Ede, De Reehorst
Datum: woensdag 23 november 2016
Tijdstip: van 19.00 – 21.30 uur
Locatie: Nunspeet, De Hoeve van Nunspeet
Stikstofuitstoot verminderen
Om verdroging, vermesting en verzuring van de grond tegen te gaan zijn aanpassingen nodig in de waterhuishouding en het agrarisch gebruik van het gebied. Veel planten in de Veluwe groeien niet goed bij veel stikstof in de bodem. Daarom is het nodig om in de omgeving de uitstoot van stikstof te verminderen. Hiervoor is landelijk de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) opgesteld.