Werkplekken

Architect

Reageer voor: 15-07-2024

Ben jij een vernieuwende solution architect? Wil jij vanuit jouw professionaliteit bijdragen aan zorg voor de natuur en de omgeving waarin wij leven?

 • Utrecht
 • 32 uur
 • Schaal 12
 • 1 jaar
Solliciteer direct Stel een vraag over deze vacature

Over BIJ12 en IPO

BIJ12 is onderdeel van het Interprovinciaal Overleg en werkt voor provincies. Zorg voor de natuur en de omgeving waarin wij leven is één van de taken van de provincies. Wij ondersteunen provincies hierbij door kennis en informatie bijeen te brengen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Ook zorgen we voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. Goed opdrachtnemerschap, resultaatgerichtheid en samenwerken vinden we hierbij belangrijk. Bekijk voor meer informatie onze kennismakingsbrochure.

Voor ons team Informatievoorziening zoeken we een Solution Architect.

Over het team

BIJ12 wil hét natuurinformatieknooppunt zijn voor provincies. Om dit waar te kunnen maken is het belangrijk dat gegevens over natuur en subsidieverlening op de juiste wijze, veilig en uniform vastgelegd en gedeeld kunnen worden. Samen met netwerken in provincies en gemeenten werken wij op dit moment aan een informatie-, data- en infra- architectuur die een verdere samenwerking van het IV-landschap tussen alle partijen mogelijk maakt. Dit doen we vanuit het IV-team dat kaders en richtlijnen voor de informatievoorziening voor provincies en BIJ12 opstelt en toetst. Als solution architect lever je hier een bijdrage aan.

Dit ga je doen

Als Solution architect ben je verantwoordelijk voor het vinden en uitwerken van IT-gerelateerde oplossingen die aansluiten op de behoeften van de organisatie. Hiervoor verzamel en combineer je informatie van verschillende experts: o.a. engineers, eindgebruikers, projectmanagers, de Informatiemanager, Informatiebeveiliger, Enterprise architect en informatieanalisten. Je ontwerpt solutions en doet voorstellen die passen binnen de informatie- en architectuurkaders van BIJ12, ons Informatiebeleid en onze Enterprise Architectuur. Je helpt met het identificeren van IT-uitdagingen en zorgt er met jouw werk voor dat wij efficiënter en kostenbesparend kunnen werken. Je onderzoekt, ontwerpt en beargumenteert de best passende oplossing voor de businessvraag en ondersteunt bij en ziet toe op de realisatie daarvan. Ook hou je documentatie bij over de oplossing; zo borg je de kwaliteit ervan. Je werkt op tactisch niveau aan concrete en realistische oplossingen.

Dit ben jij

Je bent sterk analytisch en gestructureerd, communicatief, proactief en overtuigend. Je bent in staat de brug te slaan tussen visie en beleid rond informatievoorziening en de praktische inzet van ICT. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied en deelt je kennis en inzichten graag met anderen. Je voelt je thuis in een collegiale, professionele sfeer met aandacht voor medewerkers en inhoud van het werk.

Verder heb je:

 • HBO+/ WO werk- en denkniveau
 • Ervaring in de rol van solutionarchitect en het inrichten van solutionarchitectuur in een vergelijkbare organisatie.
 • Kennis van methodes en standaarden op het gebied van informatie-architectuur (zoals proces-, informatie- en datamodellering) en de toepassing daarvan.
 • Ervaring met projectmatige implementatie of vernieuwing van systemen, agile en waterval.
 • Standaardisatie van processen en procedures hoog in het vaandel staan en je kunt je hieraan conformeren.
 • Kennis van en ervaring met methodes en standaarden op het gebied van architectuur TOGAF, DYA, ACMM, Safe, Service Oriented Architecture (SOA) en de toepassing daarvan.
 • Kennis en ervaring met Geo-informatie, E-Overheid en technische integratie van softwarecomponenten tot duurzaam werkende applicaties (IV-ketens)
 • Een goede functionele en technische kennis van web-services, cloud architecturen, NORA en PETRA en platformen
 • Kennis van de informatiemodellen van de overheid en van provincies (IM*)

Dit bieden wij:

 • Een dienstverband van één jaar met de mogelijkheid om dit om te zetten in een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • Een uitdagende functie in een energieke, flexibele en jonge werkomgeving voor 32 uur per week (0,90 fte);
 • Een salaris van minimaal € 4.799,63 en maximaal € 6.783,52 per maand (afhankelijk van ervaring, salarisschaal 12 CAO Provincies) op basis van 36 uur per week;
 • Naast je salaris een individueel keuzebudget (IKB) van circa 22% (dit is inclusief o.a. vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%)). Het IKB kan maandelijks worden uitgekeerd of worden gespaard;
 • Woon-werkverkeer volledig vergoed op basis van OV;
 • Telefoon en laptop van BIJ12;
 • Persoonlijk Ontwikkel Budget van €6000,- per 5 jaar;
 • Een moderne, open werkomgeving, op loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Kom jij bij BIJ12?

Herken je jezelf in het profiel en competenties en denk je een goede invulling te geven aan deze functie? Stuur dan je motivatiebrief samen met je cv naar HR via vacature@bij12.nl. Doe dit uiterlijk op 15 juli 2024.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jan Willem Holleman (Unitmanager GBO Provincies) op telefoonnummer 06-25 52 41 26.

Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Toch niet de vacature voor jou?