Werkplekken

Informatiemanager

Reageer voor: 15-07-2024

Ben jij een proactieve, ervaren informatiemanager met kennis van informatiebeleid? Ken je de informatiestandaarden voor werken onder architectuur, security, privacy en archivering by design? Wil jij vanuit jouw professionaliteit bijdragen aan zorg voor de omgeving waarin wij leven?

 • Utrecht
 • 36 uur
 • Schaal 12
 • 1 jaar
Solliciteer direct Stel een vraag over deze vacature

Over BIJ12 en IPO

BIJ12 is onderdeel van het Interprovinciaal Overleg en werkt voor provincies. Zorg voor de natuur en de omgeving waarin wij leven is één van de taken van de provincies. Wij ondersteunen provincies hierbij door kennis en informatie bijeen te brengen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Ook zorgen we voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. Goed opdrachtnemerschap, resultaatgerichtheid en samenwerken vinden we hierbij belangrijk. Lees voor meer informatie over BIJ12 in de kennismakingsbrochure.

Voor de unit Gemeenschappelijke Beheerorganisatie (GBO) zoeken wij een Informatiemanager.

Over het team

Veel van de provinciale taken liggen op beleidsterreinen van de fysieke leefomgeving: ruimtelijke ordening, milieu, energie en klimaat, vitaal platteland en natuurbeheer.
Bij de uitvoering daarvan is goede informatievoorziening belangrijk. BIJ12 wil hét informatieknooppunt voor de fysieke leefomgeving zijn voor provincies. De unit GBO zorgt voor het beheer en de (door)ontwikkeling van gemeenschappelijke informatieproducten en -systemen die provincies en hun ketenpartners ondersteunen bij de uitvoering van taken op deze beleidsterreinen. Dit doen we vanuit de unit GBO, dat integraal de kaders en richtlijnen voor de informatievoorziening voor provincies en BIJ12 opstelt en bewaakt.

Dit ga je doen

Als informatiemanager ben je het eerste aanspreekpunt voor jouw collega’s over het informatie- en archiefbeleid. Je geeft strategisch en tactisch advies over complexe vraagstukken op informatievlak, waaronder de ontwikkeling van informatievoorzieningen, portfoliomanagement en informatieplanning. Ook ontwikkel en beheer je de BIJ12-informatiebeleid.

Verder stel en bewaak je integraal de informatiebeheerkaders en richtlijnen voor de informatievoorzieningen die BIJ12 ontwikkelt voor de provincies én je geeft sturing aan de verandering hiervan. Je bent contactpersoon en gesprekspartner op het gebied van IV-beleid, architectuur en compliance voor de (ICT) leveranciers die als opdrachtnemer van BIJ12 het technisch beheer, onderhoud en de (door)ontwikkeling van informatieproducten en systemen verzorgen.

Je geeft functioneel leiding aan adviseurs en specialisten op informatievlak, waaronder de Security Officer, adviseur gegevensbescherming en informatieanalisten en architecten (5-10 medewerkers). Samen met de Chief Information Security Officers (CISO’s) en Functionarissen Gegevensbescherming (FG’s) werken jullie aan kaders en standaarden voor BIJ12 breed, uniform informatie- en archiefbeheer en een veilig en beheersbaar informatielandschap, dat aansluit op de processen van de provincies.

Dit ben jij

Je bent een echte teamspeler die collega’s graag helpt en kan inspireren. Je bent communicatief vaardig, proactief, enthousiast en sterk op inhoud, proces en relatie. Je weet het vertrouwen van anderen te winnen en bent snel ingewerkt in nieuwe materie op gebied van informatievoorziening. Je kunt goed conceptueel denken en schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel denken en doen. Je hebt vernieuwings- en overtuigingskracht en komt met effectieve en efficiënte oplossingen voor iedere uitdaging.

Verder heb je

 • Een WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met strategische en tactische advisering op informatie-managementvlak in het overheidsdomein;
 • Minimaal 5 jaar kennis en ervaring met gangbare informatiestandaarden en kwaliteitsnormen, zoals: Baseline Informatiehuishouding, Archiefwet, eisen aan duurzaam toegankelijke informatie (DUTO), digitale toegankelijkheid, Wet Open Overheid, Baseline Informatieveiligheid (BIO) en referentiearchitecturen NORA en PETRA;
 • Kennis en ervaring met advisering over toepassing van bovengenoemde informatiekaders;
 • Kennis van en ervaring met keteninformatiesystemen en datamanagement;
 • Kennis en ervaring met (besturing van) projecten op het gebied van informatie- en archiefbeheer;
 • Kennis en ervaring met Natuur, GEO-informatie, E-Overheid en technische integratie van softwarecomponenten tot duurzaam werkende applicaties (IV-ketens) is een pré.

Dit bieden wij:

 • Een dienstverband van één jaar met de mogelijkheid om dit om te zetten in een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • Een uitdagende functie in een energieke, flexibele, jonge werkomgeving voor 36 uur per week (1 fte);
 • Een salaris van minimaal € 4.799,63 en maximaal € 6.783,52 per maand (afhankelijk van ervaring, salarisschaal 12 CAO Provincies) op basis van 36 uur per week;
 • Naast je salaris een individueel keuzebudget (IKB) van circa 22% (dit is inclusief o.a. vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%)). Het IKB kan maandelijks worden uitgekeerd of worden gespaard;
 • Woon-werkverkeer volledig vergoed op basis van OV;
 • Telefoon en laptop van BIJ12;
 • Persoonlijk Ontwikkel Budget van €6.000,-per 5 jaar;
 • Een moderne, open werkomgeving, op loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Kom jij bij BIJ12?

Herken je jezelf in het profiel en competenties en denk je een goede invulling te geven aan deze functie? Stuur dan je motivatiebrief samen met je cv naar HR via vacature@bij12.nl. Doe dit uiterlijk op 15 juli 2024. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jan Willem Holleman (Unitmanager GBO Provincies) op telefoonnummer 06-25 52 41 26.

Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Toch niet de vacature voor jou?