Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Landelijke Databank Overstromingsinformatie (LDO)

Gepubliceerd op: 06 juli 2023

Op woensdag 5 juli heeft BIJ12 een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de Landelijke Databank Overstromingsinformatie (LDO) getekend met Nelen & Schuurmans. Hiermee is het technisch beheer van de LDO de komende vijf jaar in handen van Nelen & Schuurmans.

Joep Grispen en Jolinda van der Endt ondertekenen overeenkomst

Ondertekening van de overeenkomst door Joep Grispen en Jolinda van der Endt

Ondertekening van de overeenkomst door Joep Grispen en Jolinda van der Endt

Met nieuwe samenwerkingsovereenkomst wordt er een nieuwe LDO-oplossing geïmplementeerd. Daarmee wordt ook de techniek achter de databank vernieuwd. Deze vernieuwing zorgt ervoor dat de LDO blijft voldoen aan de groeiende behoeften en eisen op het gebied van overstromingsrisicobeheer.

Aanbesteding in samenwerking met watersector

Naast de noodzaak voor technische vernieuwing, was het aflopen van het huidige contract van de LDO een aanleiding voor een aanbesteding. BIJ12 heeft deze aanbesteding voor LDO gecoördineerd. Hierbij is er intensief samengewerkt met zowel de provincies als andere belangrijke spelers in de watersector, zoals Rijkswaterstaat en de waterschappen. Na een meervoudige aanbesteding is Nelen & Schuurmans als beste partij uit de bus gekomen.

Beter voorbereid op overstromingen

Het vernieuwde LDO geeft de partijen in de watersector de mogelijkheid om nog beter met elkaar samen te werken. Dit draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van overstromingsinformatie. Hierdoor kan Nederland beter voorbereid zijn op potentiële overstromingen.

In de komende maanden worden gebruikers en betrokkenen op de hoogte gesteld van de veranderingen die plaatsvinden als gevolg van het nieuwe contract.

Over Landelijke Databank Overstromingsinformatie (LDO)

Provincies zijn wettelijk verplicht om overstromingsrisico’s in kaart te brengen en vast te leggen. De LDO is een databank waarin landelijke overstromingsinformatie centraal wordt verzameld, goedgekeurd, beheerd en gebruikt. Ook deelt LDO deze informatie met andere gebruikers en applicaties, zoals de Risicokaart.nlDeze link opent in een nieuw tabblad en overstroomik.nlDeze link opent in een nieuw tabblad.

Gerelateerd nieuws