Applicaties en databanken
Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF), Nationale Databank Vegetatie- en Habitatkarteringen (NDVH), InformatieKaart Natuur (IKN), Beschermde Soortenindicator en SNL-applicatie.
Lees meer
Informatie over uniforme natuurgegevens, natuurapplicaties, monitoring, kennisdocumenten van beschermde soorten en Natura 2000.
Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF), Nationale Databank Vegetatie- en Habitatkarteringen (NDVH), InformatieKaart Natuur (IKN), Beschermde Soortenindicator en SNL-applicatie.
Lees meer
Informatie over o.a. kenmerkende ecologische aspecten van beschermde diersoorten. En welke maatregelen effectief zijn voor de bescherming van de diersoorten.
Lees meer
Het monitoringssysteem van rijk, provincies en beheerders voor uniforme informatie over en sturing op de natuurkwaliteit in Nederland en voor rapportages over het Natuurnetwerk en de Natura 2000-gebieden.
Lees meer
Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. In Natura 2000-gebieden worden bepaalde diersoorten en hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit te behouden.
Lees meer
BIJ12 ondersteunt de provincies bij de verdere uniformering en standaardisatie van de natuurgegevens en coördineert de uitwisseling van de natuurinformatie.
Lees meer
Het Rijk en de provincies zijn beide verantwoordelijk voor de instandhouding van de natuur in Nederland. Zij werken hieraan samen met maatschappelijke partners. Jaarlijks doen zij verslag via de VRN.
Lees meer
De NDFF is een zeer uitgebreide natuurdatabank van Nederland waarin gevalideerde natuurinformatie is opgeslagen met gegevens over Nederlandse Flora en Fauna. Aangesloten partijen kunnen op basis van een abonnement of losse aanvraag, online natuurinformatie kunnen inzien en beheren. De databank geeft informatie over waarnemingen van planten en dieren. In de NDFF worden uitsluitend gevalideerde gegevens beschikbaar gesteld.
In de NDFF zijn meer dan 100 databanken gebundeld. De NDFF wordt dagelijks aangevuld met recente waarnemingen.
Lees meer over de NDFFHet OBN Natuurkennis ontwikkelt en verspreidt kennis met als doel het structureel herstel en beheer van natuurkwaliteit. Het is een onafhankelijk en innovatief platform waarin mensen uit beheer, beleid en wetenschap samenwerken.
Lees meer op de website van OBN Natuurkennis Link opent in nieuw tabbladDe Vogelrichtlijn (1979) en de Habitatrichtlijn (1992) zijn door de Europese Unie opgesteld om de biologische biodiversiteit in Europa in stand te houden. In deze richtlijnen wordt aangegeven welke planten en dieren en hun natuurlijke habitats (leefgebieden) beschermd moeten worden door de lidstaten van de Europese Unie. De Vogelrichtlijn (VR) is gericht op in het wild levende vogelsoorten. De Habitatrichtlijn (HR) is gericht op dier- en plantensoorten. De richtlijnen zorgen voor gebieds- en soortenbescherming in Europa.
Lees meer over de VHR