Veilig digitaal samenwerken met BIJ12

Gepubliceerd op: 01 maart 2024

Bij BIJ12 werken we samen in Microsoft Teams. Honderden personen buiten BIJ12 werken onder eigen e-mailadres als gast samen in onze omgeving. Soms zijn er enkel documenten gedeeld, soms zijn gasten volwaardig lid van een Teams of SharePointsite. Als gastgebruiker heeft u alle mogelijkheden om documenten te maken te wijzigen en kunt u met de groepsleden chatten.

MFA waarborgt de veiligheid

Om er zeker van te zijn dat u het bent die inlogt in onze omgeving hebben we meervoudige authenticatie ingesteld voor gastgebruikers. Dat betekent dat u bij het inloggen verplicht wordt om uzelf kenbaar te maken via de Microsoft Authenticator app. Deze extra stap zal de komende jaren verplicht worden voor het inloggen in alle digitale omgevingen.

Logt u de eerste keer in op de BIJ12-omgeving?

Dan wordt u stapsgewijs door het aanmeldproces geleid. In de Microsoft Authenticator maakt u een extra account aan. U kunt hiervoor het e-mailadres en wachtwoord van uw eigen organisatie gebruiken. U heeft dus geen BIJ12-account in de Microsoft Authenticator nodig.

MFA bij iedere inlog in de BIJ12-omgeving

Iedere keer dat u inlogt in een BIJ12-Teams omgeving, zal u gevraagd worden om akkoord te geven via de Microsoft Authenticator app. Dit geldt ook wanneer u een document wilt openen via een deel-link vanuit BIJ12. Houd dus altijd uw smartphone bij de hand.

Instructie nodig?

Het MFA-proces is intuïtief maar het kan altijd zijn dat er een onduidelijke stap te nemen is. Bekijk in dit geval onze instructie Instructie MFA voor gastgebruikers BIJ12Deze link opent in een nieuw tabblad(bijgewerkt op 29-02-2024)

Hulplijn

Vragen over en problemen met MFA kunnen gesteld worden via MFAgasten@bij12.nl.

Gerelateerd nieuws