Nieuws

Thema's

Zoeken

Filter

Stikstof en Natura 2000
Afbeelding horend bij: Vragenboom helpt bij bepalen vergunningplicht stikstof

Vragenboom helpt bij bepalen vergunningplicht stikstof

Voor een activiteit die stikstof uitstoot, moet vaak een provinciale vergunning worden aangevraagd. De provincies stellen nu via BIJ12.nl een vragenboom beschikbaar die helpt om te bepalen of een activiteit wat stikstof betreft vergunningplichtig is voor de Wet natuurbescherming. Initiatiefnemers kunnen hiermee bepalen of ze een aanvraag moeten doen.

19 oktober 2021

Lees meer over Vragenboom helpt bij bepalen vergunningplicht stikstof
Applicaties en beheer
Afbeelding horend bij: Informatieproducten natuur eind 2021 gereed

Informatieproducten natuur eind 2021 gereed

Veel informatie over de natuur in Nederland wordt beheerd door de provincies. Deze informatie wordt op initiatief van de provincies en BIJ12 bij elkaar gebracht in het Informatiehuis Natuur (IHN). Het gaat daarbij om informatie over natuurgebieden en planten- en diersoorten. Van deze gegevens worden overzichtelijke informatieproducten gemaakt. De ontwikkeling van deze informatieproducten is in volle gang en wordt aan het einde van dit jaar afgerond.

15 oktober 2021

Lees meer over Informatieproducten natuur eind 2021 gereed
Faunazaken
Afbeelding horend bij: Kennis als kans, de waarde van onderzoek in faunaschade

Kennis als kans, de waarde van onderzoek in faunaschade

Op donderdag 30 september 2021 organiseerde BIJ12 een online kennissymposium ‘Kennis als kans, de waarde van onderzoek in faunaschade’. Het symposium werd live uitgezonden vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort. Ruim 200 belangstellenden volgden de bijeenkomst. Het symposium was bedoeld voor iedereen die betrokken is bij faunabeleid en -beheer. In een speciaal magazine zijn de opnames van de plenaire bijeenkomsten en deelsessies terug te kijken.

07 oktober 2021

Lees meer over Kennis als kans, de waarde van onderzoek in faunaschade
Natuur en landschap
Afbeelding horend bij: Officiële opening Kenniscentrum Bever

Officiële opening Kenniscentrum Bever

Vandaag, woensdag 6 oktober, wordt het Kenniscentrum Bever officieel geopend tijdens het beversymposium. Op de vandaag gelanceerde website van het kenniscentrum vind je meer informatie over onder andere de ecologie van de bever en over de verschillende (preventieve) maatregelen om schade door bevers te voorkomen of op te lossen.  Het Kenniscentrum Bever is een samenwerkingsverband tussen organisaties die vanuit verschillende disciplines met bevers in aanraking komen. Doel is om op een duurzame manier met de bever samen te leven.

06 oktober 2021

Lees meer over Officiële opening Kenniscentrum Bever
Faunazaken
Afbeelding horend bij: Samenleven met de wolf in Nederland

Samenleven met de wolf in Nederland

Vandaag zijn 2 rapporten gepubliceerd met informatie over een goede manier van samenleven tussen mens en wolf: de factfinding study: ‘De wolf terug in Nederland’ en de juridische analyse ‘De juridische bescherming van de wolf in Nederland en in een aantal andere Europese landen’. Beide rapporten bieden een actueel overzicht van de laatste stand van zaken van de wolf in Nederland en geven feitelijke kennis weer.

06 oktober 2021

Lees meer over Samenleven met de wolf in Nederland
Faunazaken
Afbeelding horend bij: Dode wolf gevonden in Stroe

Dode wolf gevonden in Stroe

Er is vandaag in Stroe (provincie Gelderland) een dode wolf gevonden. Op dit moment is alleen bekend dat het om een mannelijke wolf gaat. Meer informatie over de doodsoorzaak, wanneer de wolf is overleden en de identiteit volgt uit verder onderzoek.

01 oktober 2021

Lees meer over Dode wolf gevonden in Stroe

Paginatie navigatie door overzicht van alle nieuwsberichten