Omzetten PAS-melding
Heeft u tijdens het Programma Aanpak Stikstof (PAS) een PAS-melding gedaan? Door een uitspraak van de rechter is deze melding niet meer geldig. U kunt uw PAS-melding voor uw project omzetten naar een vergunning Wet natuurbescherming als uw situatie voldoet aan de voorwaarden die op deze pagina worden toegelicht. Onderstaande stappen helpen u om te bepalen of u een vergunning nodig heeft en wat u daarvoor moet doen.
Om te beoordelen of u een vergunning kunt krijgen, hebben wij gegevens van u nodig. U stuurt deze op met het digitale formulier op mijnrvo.nl/pas-meldingen. Een toelichting op de aan te leveren gegevens en de afkortingen leest u hier.
Heeft u een melding gedaan onder het PAS en heeft u in november geen brief ontvangen met de vraag of u uw PAS-melding wilt omzetten naar een vergunning? Dan kunt u deze opvragen via het contactformulier van het Informatiepunt Stikstof en Natura 2000.
Hier vindt u veel gestelde vragen en antwoorden over het PAS-meldingen legalisatietraject.
Wat is een PAS-melding?
In het kader van het PAS kwam een aantal activiteiten in aanmerking voor een vrijstelling van de Natura 2000-vergunningplicht en kon worden volstaan met een melding. Dit gold voor activiteiten waarvan de uitstoot de toenmalige grenswaarde van maximaal 1 mol/hectare per jaar niet overschreed. Met de uitspraak van de Afdeling op 29 mei 2019, is deze werkwijze niet langer toegestaan.
Voor het doorgeven
Doorgeven gegevens met digitaal formulier
U heeft alle gegevens verzameld en gecontroleerd. Daarna stuurt u ze voor 30 april 2021 naar het bevoegd gezag. Daarvoor gebruikt u het digitale formulier dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft gemaakt. Uw bijlages maakt u eerst digitaal met de PDF creator. Een bijlage mag niet groter zijn dan 10 MB.
Na het doorgeven
Toelichting gegevens en afkortingen
Een toelichting op de aan te leveren gegevens en de afkortingen leest u op deze pagina.
Vragen
Heeft u vragen over uw PAS-melding? Of over het proces om deze om te zetten in een vergunning? Kijk dan op de helpdesk, of neem telefonisch contact op met BIJ12: 085 486 25 90.
Voor speciale vragen over uw vergunningssituatie kunt u contact opnemen met het bevoegd gezag voor de Wet natuurbescherming.