Chief Information Security Officer (CISO)

Ben jij de Chief Information Security Officer die het Interprovinciaal Overleg (IPO) kan helpen met het strategisch informatiebeleid? Wil je werken in zowel een politiek-bestuurlijke context als bij een organisatie waarin de uitvoering een belangrijke rol inneemt? Dan is het IPO op zoek naar jou!

 • Utrecht
 • 32 - 36 uur
 • Schaal 12
 • 1 jaar
Solliciteer direct Stel een vraag over deze vacature

Over het IPO en BIJ12

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) is de vereniging van en voor provincies. Het IPO bestaat uit het IPO-bureau in Den Haag en uitvoeringsorganisatie BIJ12 in Utrecht. Het IPO-bureau behartigt de gezamenlijke belangen van de provincies in ‘Den Haag’ en ‘Brussel’, door een informerende en richtinggevende rol te spelen bij de (formele) voorbereiding van beleid dat voor de provincies van belang is. BIJ12 brengt kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Ook zorgt BIJ12 voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. Goed opdrachtnemerschap, resultaatgerichtheid en samenwerken vinden we hierbij belangrijk. Bekijk voor meer informatie onze kennismakingsbrochure.

De CISO verricht de werkzaamheden voor de Vereniging IPO en rapporteert rechtstreeks aan de Algemeen Directeur. De CISO wordt voorlopig geplaatst binnen de unit Bedrijfsvoering bij BIJ12. Medio 2024 zal er een nieuwe geïntegreerde afdeling Bedrijfsvoering zijn geformeerd, rechtstreeks onder de Algemeen Directeur.

Dit ga je doen:

In jouw rol als CISO ben je verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van het strategisch informatiebeveiligingsbeleid voor de vereniging IPO en het bijbehorende risicomanagement binnen de relevante wet- en regelgeving. Binnen de organisatie vervul je een spilfunctie om ervoor te zorgen dat de juiste acties worden genomen ten aanzien van de informatiebeveiliging. Je zorgt dat het thema digitale veiligheid en de weerbaarheid van de organisatie structureel op de agenda staat en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het management. Je realiseert deze verantwoordelijkheden zodat het IPO “in control” is op het gebied van informatiebeveiliging binnen de door de directie vastgestelde kaders, uitgangspunten en middelen. Het is de ambitie van het IPO om ISO 27001 gecertificeerd te worden, als CISO heb je hierin een leidende rol. Je doet dit onder andere door het opstellen van relevante processen en jaarplannen informatieveiligheid en het toezicht houden op de implementatie en naleving van het informatieveiligheidsbeleid. Hiervoor initieer je interne audits, verzamel je relevante informatie, zorg je voor de correcte afwikkeling van incidenten en adviseer je aan de directie over preventieve maatregelen. Ook zorg je voor interne voorlichting en stimuleer je interne bewustwording op het gebied van informatieveiligheid. In dit alles werk je dagelijks samen met onze Information Security Officer en Privacy Officer.

Dit breng je mee:

Voor deze functie is het belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Verder kun je goed samenwerken met verschillende disciplines op verschillende niveaus. Je bent initiatiefrijk, leergierig, overtuigend en resultaatgericht.

Verder heb je:

 • minimaal hbo- en bij voorkeur wo-werk- en denkniveau;
 • kennis en ervaring op het gebied van relevante wet- en regelgeving;
 • kennis van informatietechnologie en de beveiliging van ICT-infrastructuren;
 • kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en risicoanalysemethoden;
 • kennis op het gebied van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid;
 • kennis op het gebied van de NEN-ISO 27001 en 27002;
 • kennis van en ervaring met projectmatig werken en projectmanagement, en bij voorkeur met agile werken;
 • kennis van en ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving is een pre;
 • het CISP- of CISM-certificaat (of je bent bereid dit te halen).

Dit bieden wij:

 • een dienstverband van één jaar met de mogelijkheid om dit om te zetten in een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • een uitdagende functie in een energieke, flexibele en jonge werkomgeving voor 32 tot 36 uur per week (0,89 tot 1 fte);
 • een salaris van minimaal € 4.466,67 en maximaal € 6.323,27 per maand (afhankelijk van ervaring, salarisschaal 12 CAO Provincies) op basis van 36 uur per week;
 • naast je salaris een individueel keuzebudget (IKB) van circa 22%. Dit is inclusief o.a. 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Het IKB kan maandelijks worden uitgekeerd of worden gespaard. Je kunt het ook met voordeel inzetten voor bepaalde aankopen zoals een fiets, opleiding of thuiswerkplek;
 • een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer op basis van OV 1e klas;
 • een telefoon en laptop;
 • een Persoonlijk Budget Duurzame Inzetbaarheid van € 5.000,- per 5 jaar;
 • een moderne en open werkomgeving op loopafstand van Utrecht Centraal Station en Den Haag Centraal Station.

Reageren?

Herken je jezelf in dit profiel en de competenties en denk je een goede invulling te kunnen geven aan deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en je cv naar HR via vacature@bij12.nl. Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wil je eerst meer te weten komen over deze baan? Dan kun je contact opnemen met Jolinda van der Endt (directeur) via het algemene telefoonnummer 085-4862222 of info@bij12.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Toch niet de vacature voor jou?