Senior adviseur VTH

Ben jij een ervaren senior adviseur op het terrein van vergunningverlening, toezicht en handhaving in het kader van de wet Natuurbescherming? En wil jij provincies ondersteunen bij de oplossing van het stikstofprobleem? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Utrecht
 • 32 - 36 uur
 • Schaal 12
 • 1 jaar
Solliciteer direct Stel een vraag over deze vacature

Over het IPO en BIJ12

BIJ12 en de IPSN zijn onderdelen van het Interprovinciaal Overleg (het IPO). Beide werken voor provincies. Wij ondersteunen provincies op het vlak van Stikstof & Natura 2000 door kennis en informatie bijeen te brengen over stikstof, natuur en het landelijk gebied in Nederland. Ook zorgen we voor uniformiteit in informatievoorziening. Goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap, resultaatgerichtheid, dienstbaarheid aan de provincies en samenwerken vinden we belangrijk. Ga voor meer informatie naar IPO, BIJ12 of bekijk de kennismakingsbrochure van BIJ12.

Hier kom je te werken

Je arbeidsverband valt binnen de unit Expertiseteam Stikstof en Natura 2000 van BIJ12. Het Expertiseteam ondersteunt provincies en de IPSN bij de uitvoering van het stikstofbeleid. Daarbij gaat het vooral om het beschikbaar stellen van kennis en advisering, bijvoorbeeld op het terrein van vergunningverlening, toezicht en handhandhaving (VTH). Het Expertiseteam bestaat uit vier teams, waaronder het team VTH. Dit team zorgt met zo’n 8 collega’s voor inhoudelijke (bestuurs)advisering op het thema VTH. Jij wordt geplaatst bij dit team en zult een groot deel van je tijd werken voor de IPSN. De IPSN helpt provincies en het Rijk vanuit het programma Stikstof & Natuur om te komen tot een uitvoerbare, haalbare en effectieve aanpak van het stikstofprobleem. Het programma omvat vier programmalijnen. Vanuit programmalijn 1 helpen we provincies bij de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van beleid, regelgeving en instrumentarium voor Vergunningsverlening, Toezicht en Handhaving (VTH). Programmalijn 1 van de IPSN zorgt voor een proactieve toetsing en inbreng op uitvoerbaarheid en juridisch houdbaarheid in de voorbereiding op bestuurlijke besluitvorming.

Dit ga je doen

Als senior adviseur ben jij onderdeel van team VTH BIJ12 en vanuit die rol de rechterhand van de opgavemanager VTH binnen programmalijn 1 van de IPSN. De VTH-opgave bestaat uit een diversiteit aan (deel)projecten zoals: salderen, beweiden en bemesten, strategie, toezicht en handhaving, meldingen en stikstofbank(en), maar richt zich ook op de (middel)lange termijn. Jij helpt de opgavemanager VTH om de samenhang en voortgang op projecten te bewaken. Jij staat aan de lat voor één of meer trajecten of projecten en levert bijdragen of trekt aan het opstellen van (bestuurlijke) adviezen. Met een team van specialisten, medewerkers en overige adviseurs ben jij (mede)verantwoordelijk voor de voorbereiding van (integrale) besluitvorming en de implementatie ervan op het vlak van VTH door provincies. Dit doe je binnen programmalijn 1 in nauwe afstemming met rijkspartners, waaronder het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en decentrale partners: de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Unie van Waterschappen (UvW). Je werkt nauw samen met je evenknie voor AERIUS, bouwt aan samenwerking tussen de teams VTH en AERIUS en zoekt proactief de samenwerking met de andere programmalijnen.

Dit ben jij

Je bent een echte bruggenbouwer met uitstekende communicatieve vaardigheden en verbindende capaciteiten. Je wordt enthousiast om vanuit een zeer dynamische omgeving tot ordentelijke en gemeenschappelijk gedragen adviezen te komen. Je bent creatief en flexibel: je kunt improviseren en daarmee de wendbaarheid van de organisatie vergroten. Desondanks ben je stevig, als persoonlijkheid en als gesprekspartner in een (inter)bestuurlijke setting. Voor de functie is het belangrijk dat je niet alleen oog hebt voor proces en draagvlak, maar ook voor het beoogd resultaat en de uitvoering. Je hebt het organisatorische vermogen om zwaardere trajecten tot een goed eind te brengen. Je hebt een brede blik en gaat actief op zoek naar de vraag achter de vraag. Je werkt, ook onder hoge druk, effectief en efficiënt, zonder de lol in het werk te verliezen. Je motiveert andere collega’s om samen het gewenste resultaat te behalen.

Verder heb je:

 • wo-denk- en werkniveau;
 • minimaal vijf jaar ervaring in bestuurlijke processen met advisering bij de overheid, bij voorkeur bij een provincie;
 • kennis van het domein vergunningen, toezicht en handhaving.

Ons aanbod:

 • een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging tot een maximum van 3 jaar;
 • een salaris van minimaal € 4.466,67 en maximaal € 6.323,27 per maand (afhankelijk van ervaring, salarisschaal 12 (CAO Provincies) op basis van 36 uur per week;
 • je ontvangt naast salaris een individueel keuzebudget (IKB) van circa 22% van je salaris. Dit IKB is inclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Het IKB kan maandelijks worden uitgekeerd of worden gespaard. Je kunt het ook met belastingvoordeel inzetten voor bepaalde aankopen zoals een fiets, opleiding of thuiswerkplek;
 • een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer op basis van OV 1e klas;
 • een telefoon en laptop van BIJ12;
 • een Persoonlijk Budget Duurzame Inzetbaarheid van € 5.000,- per 5 jaar;
 • een uitdagende functie in een energieke en flexibele werkomgeving en in een superactueel en politiek-dynamisch dossier;
 • een moderne en open werkomgeving bij BIJ12 op loopafstand van Utrecht Centraal Station en bij IPO-bureau op loopafstand van Den Haag Centraal.

Reageren?

Herken je jezelf in het profiel en competenties en denk je een goede invulling te geven aan deze functie? Stuur dan een motivatiebrief samen met je cv naar HR via vacature@bij12.nl. Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mark Blomsma (coördinator team VTH BIJ12) op telefoonnummer 06- 29 16 75 83 of John Visbeen (opgavemanager VTH stikstof binnen de IPSN) op telefoonnummer 06 – 25 40 35 67.

Toch niet de vacature voor jou?